El conseller de Salut, Antoni Comín, ha informat avui que ja només queden dos menors hospitalitzats amb afectacions neurològiques agudes per enterovirus, i cap d'ells en unitats de cures intensives.

Antoni Comín, que ha visitat avui l'Hospital Josep Trueta de Girona, ha actualitzat el nombre de casos d'enterovirus amb afectació neurològica aguda en nens, que ha afectat fins ara 104 menors a Catalunya, on un nen de 2 anys va morir a Mataró (Maresme) amb aquesta afectació.

"Volem ser molt prudents, però com ja vam dir la tendència respecte el brot és d'anar-se'n reduint progressivament", ha assegurat el conseller.

Els enterovirus són un tipus de virus que circulen àmpliament entre la població i gairebé sempre produeixen quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i, fins i tot, sovint les infeccions són asimptomàtiques.

La majoria d'infeccions per enterovirus no provoquen alteracions neurològiques i, si ho fan, solen ser quadres lleus.

No obstant això, arran de l'aparició d'un nombre excepcional de casos d'infecció per enterovirus amb alteracions neurològiques de major gravetat, el Departament de Salut va activar una taula de seguiment i va establir un protocol de detecció i tractament precoç, a més de reforçar la vigilància epidemiològica.

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria de manera que Salut recomana rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d'anar al lavabo i canviar bolquers, i tapar-se la boca i el nas amb un mocador d'un sol ús en cas d'esternut.