El vicepresident català, Oriol Junqueras, i dirigents de CDC, ERC i la CUP han acudit aquesta tarda a una concentració davant la Delegació del Govern a Barcelona en protesta per les converses publicades entre el ministre Jorge Fernández i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

La concentració ha reunit prop de mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, en una protesta independentista en contra de "les forces d'ocupació" i en la qual s'han cridat lemes com "fora la justícia espanyola", "independència" i "unitat" entre els sobiranistes.

A més del vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, han acudit a la concentració davant la seu de la Delegació del Govern a Catalunya dirigents de CDC com Jordi Turull i Miquel Calçada, de la CUP com Anna Gabriel i Mireia Boya, i d'ERC, com Pere Aragonés i Alfred Bosch.

També hi han acudit el líder del grup parlamentari Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, i el tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Asens.

En la protesta, convocada per les entitats independentistes ANC, AMI i Òmnium Cultural, hi han intervingut els líders de les esmentades entitats.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha denunciat que l'Estat "ha traspassat les línies vermelles d'un Estat democràtic", cosa que han secundat els assistents amb crits d'"independència".

També s'han celebrat petites concentracions a Girona, a la qual ha acudit la portaveu del Govern, Neus Munté, i a Tarragona, amb presència de la consellera Meritxell Borràs.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha rebutjat avui les múltiples peticions de dimissió que li han arribat de la resta de partits per les seves polèmiques converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i s'ha presentat com a "víctima d'un atac".

Escassos dies abans de les eleccions generals, les converses gravades revelades pel diari digital Público han situat a l'ull de l'huracà Fernández Díaz i De Alfonso, a qui la pràctica totalitat de partits ha demanat que dimiteixen, acusats de fabricar casos de corrupció per desprestigiar l'independentisme català i dirigents de CDC i ERC