Roger Castellanos i el berguedà Tomàs Sayes, dos dels sis membres del Secretariat Nacional de la CUP que van presentar la seva dimissió la setmana passada aposten per "aprofundir en el debat polític" dins de l´organització anticapitalista i proposen que les decisions es consensuïn abans d´arribar a la votació de les assemblees. "No pot ser que el país estigui pendent de què votem o deixem de votar", ha dit Castellanos, en l´entrevista que tots dos han fet aquest dilluns al matí a Catalunya Ràdio. Els dos exdirigents, propers al grup Poble Lliure, diuen que no volen la partició de la CUP sinó que defensen "el debat intern i el consens" perquè l´organització sigui "l´accelerador i garantia del procés".

Els dos dimissionaris entenen que és possible arribar a "grans consensos" en la presa de decisions i que consensuar els noms del nou Secretariat Nacional "no soluciona el problema".

Castellanos i Sayes, juntament amb Joel Jové, Omar Diatta, Guim Pros i Ester Rocabayera, tots ells militants o persones properes a Poble Lliure, van anunciar divendres passat, amb una carta pública, la seva decisió de deixar el Secretariat Nacional de la CUP. En el text, denunciaven el que consideren "actituds sectàries i maquiavèl·liques" que han impregnat la presa de decisions de l´organització en relació a la investidura i els pressupostos.

La carta puntualitzava que els dimissionaris "no són partidaris d´Artur Mas ni de qualsevol proposta de pressupostos" però criticava una "deriva estètica" que "ha allunyat la CUP de l´independentisme".