El conseller de Cultura de la Generalitat, l'exalcalde de Figueres Santi Vila, ha alertat aquest dissabte que "per la solvència i credibilitat del procés, si el ciutadà ens percep molt propers a la CUP tenim una sagnia constant i imperceptible", la qual "debilita" Convergència i que, fins i tot "pot acabar en resultat de mort". Ho ha dit en una entrevista al programa radiofònic 'Converses' de COPE Catalunya i Andorra la setmana que ha prosperat l'esmena a la totalitat presentada per els anticapitalistes als pressupostos de Govern. Vila ha recordat els "grans sacrificis" que ha dut a terme CDC "com que et demanin el coll de qui va davant i el donis", ha afegit en referència al 'pas al costat' de Mas. Una renúncia que, segons Vila, va ser exigida segons els "paràmetres antidemocràtics" dels cupaires.

En aquest sentit, Santi Vila ha assenyalat que novament i com es va fer "quan es va demanar el coll de Mas", ha prevalgut la "CUP urbana i metropolitana nítidament revolucionària i antisistema" davant una "CUP més de comarques que ve d'una altra tradició". Vila considera que els anticapitalistes aposten per un 'cuanto peor mejor' per tal que "els principis revolucionaris avancin".

Per diferenciar-se i marcar perfil propi, el conseller de Cultura aposta perquè Convergència s'identifiqui com el partit "que defensa un model de societat meritocràtic i "que creu en l'economia de mercat" i "en la cultura de l'esforç", entre d'altres. Ho confronta al " papanatisme de la internacional progressista i assembleària" que " no forma part del nostre ideari de societat", assegura el convergent.

Sobre els efectes de la forçada pròrroga pressupostària, el titular de Cultura assegura que "afecta, i molt" el seu departament. A tall d'exemple, ha citat les inversions al Museu Nacional d'Art de Catalunya així com la renovació i ampliació de "l'estoc de llibres de la Xarxa de Bibiloteques".

En la conversa radiofònica l'exalcalde de Figueres ha estat preguntat sobre si es veu com a futur candidat per governar el consistori de Barcelona. "Ara és precipitat, perquè encara no és el moment", ha respost. "He fet saber a Xavier Trias que pot comptar amb mi per plantejar una alternativa a Ada Colau, ja que la ciutat de Barcelona es mereix un projecte diferent i que pot ser millor", ha afegit. "Jo i molts d'altres tenim ganes d'ajudar moltíssim per canviar el projecte polític de la ciutat, que està pitjor ara que fa un any" ha remarcat el conseller de Cultura sense especificar en què consistiria aquesta col·laboració.

Text