Els Mossos d'Esquadra han entrat aquesta tarda a l'anomenat "Banc Expropiat" per desallotjar els cinc okupes que han aconseguit tornar a entrar al local, el desallotjament del qual el passat 23 de maig va desencadenar aldarulls al barri barceloní de Gràcia.

Segons han informat fonts policials, els agents, que han entrat a la finca equipats amb serres radials i altres eines, han trobat a l'interior de l'immoble cinc activistes.

Els Mossos d'Esquadra desconeixen de moment com han aconseguit els okupes entrar al local, a la façana del qual, després del desallotjament, es van fixar unes planxes metàl·liques per impedir l'accés a l'interior.

Els okupes de l'anomenat "Banc Expropiat" han anunciat aquest migdia, a través de les xarxes socials, que diversos activistes havien aconseguit recuperar la finca desallotjada i han difós un vídeo que mostra cinc persones, amb les cares cobertes, brindant amb cava suposadament a l'interior del local.

Poc després de les 14.00 hores, una desena de furgons antiavalots han acudit al "Banc Expropiat", on els Mossos han pogut entrar després d'obrir un forat a les portes de xapa que protegeixen la finca desallotjada, amb l'ajuda d'una serra radial.

Diversos agents han entrat a l'interior de la finca, equipats amb nombroses eines, com radials i cisalles, per tallar metall, cosa que apunta que els activistes es podrien haver encadenat a l'interior del local per dificultar el seu desallotjament.

A través de megafonia, els Mossos d'Esquadra han avisat els veïns de la zona que s'allunyin dels voltants del "Banc Expropiat" i alguns comerços pròxims han optat per abaixar les seves persianes.

Agents dels Mossos han format una barrera als carrers adjacents al "Banc expropiat" per impedir que un centenar de persones del moviment okupa s'hi acostin.

El desallotjament dels cinc activistes podria coincidir amb la manifestació que s'ha convocat a les 19.00 hores d'aquesta tarda al barri barceloní de Gràcia per exigir que es torni l'anomenat "Banc Expropiat" als seus ocupants.

El local va ser desallotjat el passat 23 de maig per ordre judicial arran de la denúncia presentada per la immobiliària propietària del local, el lloguer del qual va estar pagant durant un any el govern de Xavier Trias per evitar el desallotjament dels okupes.