El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dimecres que no assistirà a la final de la Copa del Rei a Madrid "fins que no es respecti el dret d'expressió" d'aquells aficionats del Barça que vulguin portar una estelada. "Puigdemont ha titllat la prohibició de la bandera independentista d'"atemptat a la llibertat d'expressió", perquè es tracta d'un emblema "perfectament legal i democràtica". "És als balcons i ha estat sostinguda a les mans per milions de catalans que hi veuen un símbol de llibertat", ha afegit Puigdemont en roda de premsa conjunta després de reunir-se amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. El Govern estudia si hi ha marge per presentar un recurs contra la decisió de la delegació del govern espanyol a Madrid, tot i que admet que no té massa recorregut perquè es tracta d'una qüestió més individual que no pas col·lectiva.

Després d'admetre la seva sorpresa per la decisió de prohibir les estelades en la propera final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla, Puigdemont ha anunciat que no assistirà al camp, com inicialment tenia previst, en senyal de protesta. "És un atemptat greu i jo, com a president, no participar en un acte on es vulnera d'aquesta manera el dret d'expressió de milers de catalans", ha argumentat.

Puigdemont, que ha recordat que el creador de la bandera independentista té carrers i places dedicades a Catalunya, ha avisat que no pensa canviar d'opinió "fins que no es respecti el dret d'expressió dels aficionats del Barça" que vulguin portar una estelada.

El Govern ha consultat els serveis jurídics per veure si hi ha marge per presentar un recurs, tot i que no són gaire optimistes en aquest sentit perquè es tracta d'una qüestió que afecta cada aficionat individualment.