La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha aprovat aquest dissabte una moció en què es posiciona a favor de fundar un nou partit amb una nova denominació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la consulta del 21 de maig que decidirà el futur d'aquesta formació. El secretari general de la JNC, Sergi Miquel, ha fet una crida a què "el dia 21 demanem el vot per fer un partit nou, des de zero" que no tingui cap "hipoteca" per dibuixar el nou partit. "Que tota aquella gent que se sent vinculada a CDC pugui participar en aquest nou espai polític", ha reblat Miquel durant el consell nacional de la branca juvenil de Convergència el que s'ha celebrat aquest dissabte a Llagostera. El secretari general de la JNC ha aprofitat aquesta trobada per felicitar convergència per assumir un procés de primàries per les pròximes eleccions generals del mes de juny.

Sergi Miquel ha considerat que el procés de primàries de CDC és "ideal" per tal que "tots els militants puguin opinar i sentir-se partícips de l'elecció dels seus representants a les Corts espanyoles". "Hem d'entendre que en això, també ens juguem el futur del país", ha remarcat Miquel.

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha celebrat aquest dissabte el seu consell nacional al Casino Llagosterenc, a Llagostera (Gironès), amb la presència de 200 joves militants procedents dels quadres territorials de tot el país. L'acte ha comptat amb el vicesecretari general d'Estratègia de CDC i portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs; l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i el diputat al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà.

Durant l'acte de cloenda del consell nacional de les JNC, Xuclà ha demanat als consellers nacionals que de cara al 21 de maig "es concentrin en el partit pensant que després ve un 26 de juny", en el qual "no van a defensar cap tercera via", sinó que van a "defensar que el futur que volem decidir els catalans".