28 de abril de 2016
28.04.2016

Arxivada la causa per la filtració de fotos de jutges proconsulta

28.04.2016 | 06:30

L'Audiència de Madrid va arxivar la causa oberta per la filtració al diari La Razón de les fotografies de DNI de 33 jutges que van signar un manifest a favor d'una consulta d'independència, en concloure que no s'ha pogut determinar qui les va difondre.
En un acte, l'Audiència Provincial de Madrid desestima el recurs que van presentar una vintena dels jutges proconsulta contra la decisió d'un jutjat de la capital d'arxivar la causa per la filtració de les fotografies de DNI, que va publicar La Razón al març del 2014.
El tribunal descarta que la publicació de les fotografies dels jutges, extretes de les bases de dades del DNI i que havien comportat la imputació del director de La Razón, Francisco Marhuenda, sigui constitutiva de delicte ja que, al seu parer, està «emparada en el dret a la informació».
En aquest sentit, l'acte de l'Audiència recorda que la jurisprudència constitucional consagra «la preeminència de la llibertat d'informació com a eina essencial en el sistema democràtic», per damunt d'altres drets fonamentals com el de l'honor, la intimitat i la pròpia imatge, «sempre que la informació sigui veraç i resulti d'interès públic».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema