La portaveu del Govern, Neus Munté, va apuntar ahir que l'executiu afronta la reunió entre el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb «creixent escepticisme», especialment després dels últims recursos al Tribunal Constitucional contra lleis catalanes que va anunciar divendres passat el Consell de Ministres, malgrat que dos dies abans el president català, Carles Puigdemont, havia demanat al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que deixés de «judicialitzar la política» a base de recursos.

De tota manera, la portaveu del govern va afegir que això no treu que Junqueras vagi a la reunió «amb la voluntat d'avançar en qüestions que tenen a veure amb el dia a dia i davant de les quals el que manca és voluntat política per part del govern de l'Estat». Va citar l'objectiu de dèficit, les polítiques socials, l'acollida de refugiats i un «llarg etcètera». Qüestions que fins ara «ha faltat voluntat política» per part del Govern central.

D'altra banda, va trobar legítim que la CUP demani no anar a la trobada amb la vicepresidenta del govern espanyol, però va opinar que en aquest cas «cal ser-hi», i més quan va ser fruit d'una proposta que va traslladar el president de la Generalitat a Mariano Rajoy.

Sobre l'opinió de la CUP de plantar a Soraya Sáenz de Santamaría, Munté va opinar que «són diferents maneres d'entendre les coses, tan legítima una com l'altra». En tot cas, va defensar que cal esperar al resultat de la reunió per extreure'n conclusions, tot i que el Govern hi va amb un «creixent escepticisme».