26 de abril de 2016
26.04.2016

S'eleven a 37 persones els infectats pel virus Zika a Catalunya

26.04.2016 | 06:30

L'Agència de Salut Pública de Catalunya va detectar tres nous casos importats de virus Zika a Catalunya i la xifra d'infeccions s'eleva a 37 des del passat 1 de gener. Els casos diagnosticats fan referència a 15 homes i 22 dones i el nombre d'embarassades afectades es manté en quatre, segons va indicar ahir l'Agència de Salut Pública.
Tots ells tenen antecedent d'haver estat a l'Amèrica del Sud i Central a zones on la transmissió del virus és activa i d'haver estat picats per mosquits durant la seva estada.L'Agència de Salu Pública recorda que el virus Zika provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera -principalment articulacions petites de mans i peus-, conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap. Es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes.
Segons apunta l'Agència de Salut Pública, els casos acostumen a resoldre's sense complicacions greus. Les infeccions asimptomàtiques són freqüents i s'estima que només 1 de cada 4 infectats desenvolupa clínica. Fins al 2007 només s'havien descrit casos esporàdics en alguns països d'Àfrica i Àsia. No obstant, en l'última dècada s'ha expandit a nous territoris donant lloc a brots epidèmics en diverses illes del Pacífic. Durant el 2015 s'ha detectat transmissió autòctona del virus en diversos països d'Amèrica Llatina que s'associa a un increment en el nombre d'alteracions neurològiques en nadons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema