El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet avui una crida als catalans a "fer-se sentir i fer-se respectar davant dels dracs ferotges, que n'hi ha, i molts, que ens volen tenallar".

En la seva primera Diada de Sant Jordi des que el 10 de gener va assumir la presidència de la Generalitat, Puigdemont ha subratllat que una festa com la d'avui serveix, entre d'altres coses, per "reivindicar la llengua i la cultura catalanes".

"La nostra llengua necessita encara una clara defensa, però aquesta defensa ha de fer-se amb arguments, propostes, diàleg, comprensió i sobretot estima cap a tothom", ha remarcat Puigdemont, que ha recordat que aquest 2016 es commemora l'Any Llull, en honor a "un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa".

En el seu breu missatge institucional, el president ha tingut unes paraules de solidaritat cap als refugiats que piquen a les portes d'Europa.

"Hem de tenir molt presents tots els qui ho estan passant malament, tant els qui tenim a prop com els qui arriben aquí fugint de guerres o situacions d'injustícia", ha afirmat Puigdemont, que ha destacat que en aquesta Diada "tothom és benvingut i ben rebut". Segons Puigdemont, "la solidaritat és un valor que hem d'exercir avui més que mai amb aquells que piquen a les portes d'Europa buscant una vida millor i més digna", de manera que "seria bo que tots junts, en la mesura de les nostres oportunitats, féssim la nostra aportació".