El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, és partidari que, si se celebren de nou eleccions generals, CDC i ERC concorrin amb una llista conjunta. Vila, que també és president de CDC a Girona, ha dit, en declaracions en el programa Converses de COPE-Catalunya, que "no hi ha millor escenari" que unes eleccions generals perquè els dos partits vagin de la mà, ja que els objectius són molt similars.

"No té sentit el tacticisme ni els marcatges" davant uns comicis generals per part de CDC I ERC, ha assegurat el president de la Diputació gironina, qui ha recordat que en les anteriors eleccions de desembre el resultat d'anar per separat va ser la vitòria de la candidatura d'En Comú Podem.

D'una altra banda, i a títol personal, ha opinat que del pròxim congrés de CDC hauria de sortir un partit en el qual estigués diferenciada la figura del president de la del candidat electoral, ja que el partit requereix d'algú que pugui tenir plena dedicació a l'organització interna.

Vila ha defensat també el paper de servei als ajuntaments que realitzen les diputacions i s'ha mostrat optimista sobre el futur turístic de les comarques de Girona, on la Diputació juga un paper rellevant en funcions de promoció i desenvolupament de projectes.

Manifest independentista

D'altra banda, líders històrics de la CUP -entre ells Carles Castellanos i Antoni Infane- van difondre ahir un manifest en el qual demanen una "estratègia independentista compartida" després d'advertir que hi ha un excés de partidisme, "estancament institucional" i una certa desmobilització social.

Amb el títol de "Fer política independentista i d'esquerres, construir la República Catalana", els signants del manifest afirmen observar amb preocupació com "els avenços que sectors de la dreta i de la burgesia catalanes havien fet cap a l'independentisme, s'han vist últimament com a mínim matisats, donant lloc a dinàmiques dilacionistes i a mostres de falta de fermesa respecte al procés de ruptura que s'han traslladat, en part, al Govern de Junts pel Sí (JxSí)". També lamenten que l'ANC "hagi perdut" el seu paper "mobilitzador".