L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es planteja descentralitzar aquest any els actes reivindicatius convocats amb motiu de la Diada de l'11 de setembre i, en comptes d'una única gran manifestació, podrien haver quatre actes territorials i un altre a Barcelona destinat a oferir "una projecció internacional".

La possibilitat de descentralitzar la Diada però mantenint un acte a Barcelona suposa unir les dues propostes que tenia damunt la taula la comissió de mobilització de l'ANC i que abans d'ahir a la nit van ser valorades pel secretariat nacional en una reunió d'aproximadament tres hores.

Fonts de l'ANC han afegit que els actes de la Diada seran demà formalment decidits i donats a conèixer públicament a l'assemblea general que està previst que se celebri a Manresa (Bages) i en la qual també serà aprovada la ponència-full de ruta 2016-2017.

Els quatre actes estaran relacionats conceptualment amb el "procés constituent", mentre que l'acte de Barcelona podria ser la culminació d'una espècie de "tour" que diverses personalitats del món de la cultura, l'esport o la música faran per diverses ciutats europees per divulgar el procés sobiranista.