El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va avisar ahir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que el seu procés independentista està en «via morta», pel que li va demanar que no es quedi «al marge» de les reformes d'Espanya, un oferiment que va declinar el cap de l'executiu català.

Puigdemont es va reunir amb Rivera al Palau de la Generalitat durant una hora i mitja en una trobada que es va desenvolupar en un to «cordial» i que va servir per constatar les diferències i els «punts de distanciament» entre un Rivera que rebutja de ple la «ruptura» de Catalunya amb Espanya i un president català que manté intacte el seu full de ruta independentista.

El líder de Ciutadans va concretar al president català les mesures del seu partit per reformar la Constitució: clarificar les competències de les comunitats per evitar «conflictes permanents», i la seva proposta de finançament, que inclou una «caixa única» per garantir els serveis socials i la coresponsabilitat fiscal. No obstant això, el president de la Generalitat va declinar aquest oferiment perquè la reforma és un «tren que ni tan sols està a la via».