La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'ens públic que gestiona els mitjans audiovisuals de la Generalitat (TV3 i Catalunya Ràdio), va demanar una partida extra de 26 milions perquè els treballadors recuperin un 5% del sou i un terç de la paga del 2012.

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va informar d'aquesta petició a la comissió de control de Mitjans Audiovisuals que ahir es va dur a terme al Parlament, i en què va anunciar que havia aprovat un avantprojecte de pressupostos per al 2016 de 337 milions d'euros, sumant els recursos generats per la publicitat i les aportacions de la Generalitat.

Va remarcar que en el pressupost per al 2016 l'increment que es demana és també per afrontar amb qualitat els serveis que es presten i poder mantenir el lideratge, després de cinc anys de contenció en els quals el personal s'havia reduït en un 11% i en un 54% la compra de continguts, a més de les inversions.

La presidenta del CCMA va dir també que es mantindran les acusacions judicials contra el treballador de TV3 que, el 2012, va filtrar els salaris de directius i empleats d'aquest ens públic perquè «no és un conflicte laboral, sinó d'àmbit judicial i penal». Va recordar que els sous de categories laborals ja eren públics i que el que es van donar van ser dades estrictament personals en entrar en tres correus electrònics privats, un fet que fins i tot des dels comitès d'empresa de Catalunya Ràdio i de Televisió de Catalunya es va considerar «greu» perquè vulnerava els drets dels treballadors.

Empar Moliner seguirà a TV3

Un altre dels temes que es va tractar va ser la polèmica d'Empar Moliner després de cremar un exemplar de la Constitució espanyola en directe a TV3 mentre criticava la decisió del Tribunal Constitucional de declarar nul·les diverses mesures de la Generalitat per combatre la pobresa energètica. Segons van confirmar ahir al Parlament els directors de TV3 i de Catalunya Ràdio, Jaume Peral i Saül Gordillo, l'escriptora seguirà col·laborant en els dos mitjans.

Peral va dir al Parlament que «Empar Moliner té tot el suport de la direcció per seguir amb la denúncia i la crítica a Catalunya», un suport que no va compartir la diputada del PPC Andrea Levy. Segons ella, si en una televisió algú cremés un Estatut o una bandera de Catalunya no se li anomenaria llibertat creativa i personalment a ella no li faria cap gràcia.