Dos infermers del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que van atendre en un primer moment Ester Quintana després de perdre un ull en una manifestació al Passeig de Gràcia de Barcelona en la jornada de vaga el 14 de novembre del 2012 han declarat al judici que la lesió de la dona no semblava que s'hagués produït per l'impacte d'una pilota de goma. "Quan una pilota de goma impacta, aquesta produeix un efecte ventosa i queda tot un cercle i bombat a l'exterior que no m'ho presentava la senyora quintana", ha argumentat un dels infermers durant el judici.

Aquest professional del SEM ha assenyalat que no li semblava que la lesió de Quintana hagués estat causada per l'impacte d'una pilota de goma, però sí d'un "objecte contundent". L'altre infermer ha explicat que des que treballa al SEM ha atès diversos ferits per aquest tipus de projectil, entre ells un que presentava un impacte després d'una actuació policial en una celebració d'aficionats del FC Barcelona a la Plaça Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que les lesions d'aquest ferit i la de Quintana i la "no s'assemblaven gens l'una amb l'altra".

Abans dels infermers del SEM han declarat altres testimonis, com periodistes i una amiga de Quintana, que han assegurat que abans de l'aparició de les furgonetes dels antiavalots, cap a quarts de vuit, no hi havia cap aldarull, i que les corredisses van començar a partir d'aleshores, sense que hi hagués cap avís previ dels Mossos ni atacs contra la policia. Aquesta noia ha assegurat que va sentir dues detonacions, força seguides, procedents d'una furgoneta a la confluència entre Passeig de Gràcia i Gran Via.

Una periodista de 8TV ha explicat que va veure dues o tres furgonetes dels Mossos arribar molt ràpid i amb les sirenes engegades per la Gran Via i van donar voltes a la font de la confluència amb Passeig de Gràcia. No obstant, ha dit que no va veure baixar els agents dels vehicles ni tampoc a Ester Quintana. Sí que va sentir, però, almenys una detonació força propera al lloc dels fets.