La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va afirmar ahir que l'oficina del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, manté contactes amb la del president del Govern, Mariano Rajoy, per a una possible reunió, tot i que ahir encara no hi havia «res tancat».

En la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, Munté va afirmar que hi va haver «contactes» entre les dues oficines promogudes pel Govern català. «La iniciativa ha estat nostra, però no s'ha tancat cap trobada», va afirmar. Preguntada sobre si Puigdemont s'havia fet enrrere ja que abans de la seva investidura va dir que contactaria amb el president del Govern que fos investit i no amb un en funcions, com és el cas de Mariano Rajoy, Munté va descartar que el president de la Generalitat hagi fet «marxa enrere». El gener, el dia abans de ser investit, Puigdemont va dir a Girona, que no li interessava tampoc el que deia Rajoy perque era un president en funcions.La portaveu va ratificar, en tot cas, la «plena disposició» de Puigdemont a «seure amb qui sigui i això inclou Mariano Rajoy», una voluntat que «en cap cas» creu que ha tingut el líder del PP, que, va recalcar, no ha fet encara la trucada de cortesia per felicitar Puigdemont pel seu nomenament com a president de la Generalitat.

La consellera de Presidència no va aclarir si, per a Puigdemont, seria un inconvenient desplaçar-se a Madrid per a l'eventual trobada, perquè va indicar que primer Moncloa «ha de donar resposta» i, a partir d'aquí, es podrà començar a «parlar de concreció, sigui quina sigui».

Fonts de l'Executiu van informar que va ser el director del Gabinet de la Presidència del Govern, Jorge Moragas, qui va rebre un correu electrònic del director de l'Oficina del president de la Generalitat, Josep Rius, proposant aquesta entrevista. Rajoy va mostrar la seva total disposició a reunir-se amb Puigdemont i van recordar que el procés habitual per concertar una entrevista d'aquest tipus és que fos el president de la Generalitat el que donés el primer pas. Puigdemont es va reunir ahir amb el coordinador nacional d'Unió de Pagesos (UP), Joan Caball. En acabar, Caball va declarar que va ser una reunió «profitosa» que va servir per transmetre al president els problemes que travessa el camp i, concretament, sectors com el porcí, el lleter o del conill. El representant d'UP també va reclamar al president més negociació amb el sector primari.