Brauli Duart va anunciar ahir en un ple extraordinari del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que deixa temporalment la presidència d'aquest òrgan per motius de salut. El fins ara president de l'ens, però, es mantindrà com a conseller. Duart va renunciar al càrrec després de tancar la nova estructura de la CCMA i l'exercici pressupostari 2015. A partir d'ara, Núria Llorach exercirà les funcions de presidenta, després que en el mateix ple va ser nomenada vicepresidenta de la CCMA.

Tot i deixar la primera línia en la gestió executiva de la CCMA, Brauli Duart va explicar que centrarà esforços a "col·laborar en el disseny de les estratègies de futur dels mitjans de la Corporació i, especialment, a potenciar les relacions de col·laboració i reciprocitat per fer realitat un espai comú de comunicació amb els pobles amb els que compartim llengua, història i cultura".

En el consell extraordinari, Brauli Duart va presentar els eixos bàsics de la gestió i resultats dels quatre anys en què ha estat al capdavant de la Corporació, un període que va qualificar de "difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès".

En la seva primera intervenció davant del consell de govern, Núria Llorach, va agraïr els bons resultats de gestió i el compromís assumit aquests anys per Brauli Duart, en una etapa extremadament complexa. Llorach va expressar la seva voluntat de "treballar per mantenir l'alt nivell de qualitat del servei de comunicació que presten els mitjans de la Corporació, com a mitjans nacionals de Catalunya".

Llorach, llicenciada en Psicologia i amb un màster en Polítiques Públiques i Socials va ser directora executiva de l'Institut Català de la Dona (1990-200). Des de la seva creació, va ser vicepresidenta primera de la Mesa del Consell Nacional de Dones de Catalunya. També va col·laborar a la Comissió Interdepartamental de promoció de la nota entre el 1987 i el 2000 i fou membre del Consell Assessor de Televisió Espanyola a Catalunya (1995-1996).

Llorach també ha participat en diferents congressos i seminaris, a nivell nacional, estatal i internacional sobre la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, on destaquen els de l'àmbit de la comunicació.