Actualment a Catalunya hi ha 7.000 infants i joves d´entre 0 i 18 anys tutelats per la Generalitat. Un 15%, 1.017, es troben repartits entre 612 famílies d´acollida, un 40% viuen en cases de parents o familiars i la resta en centres d´acollida.

Aquestes són només algunes de les dades que ha donat a conèixer la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en la 4a jornada de l'Associació de Famílies Acollidores de Girona (Afag) que s´ha fet a Banyoles.

En concret, la demarcació de Barcelona és on es registren la majoria dels casos, tant pel que fa al nombre de famílies com de nens i joves acollits. A les comarques gironines hi ha 90 famílies que conviuen amb un centenar de nens i joves. Des del Govern s´han marcat com a prioritat ampliar el nombre de famílies d´acollida de cara als pròxims anys.

De moment, ja tenen previst realitzar a finals de maig la primera trobada de famílies acollidores de tot Catalunya que reunirà tècnics, famílies i treballadors d´aquest sector per marcar un full de ruta conjunt.