Una nova denúnica per abusos sexuals esquitxa l'escola els Maristes, segons informava ahir l'emissora de ràdio Rac1. L'acusació es va presentar el passat divendres contra un germà que, a principis dels 90, donava classes al centre de la Immaculada, a Barcelona, i sobre el qual ja consta, com a mínim una altra denúncia.

La víctima és una dona d'entre 35 i 40 d'anys, la qual afirma que a principis dels 90, quan ella tenia 12 anys, un germà va intentar abusar d'ella en una sortida a esquiar als Pirineus d'Osca.

L'excursió va ser organitzada pels Maristes de la Immaculada, però oberta també a persones que no eren alumnes del centre.

La vícitma explica a la denúncia que durant el primer o el segon dia de la sortida, un dels germans responsables va entrar a la seva habitació, que compartia amb altres amigues. El germà es va oferir a escalfar-los els peus perquè no tinguessin fred. Quan va acabar, els va demanar que no tanquessin la porta de l'habitació. És més, hi va posar una cadira amb l'excusa que, durant la nit, havia de vigilar que tot estigués en ordre.

Les agressions es van produir quan totes dormien. La víctima relata que es va despertar de cop i que es va trobar el germà sobre ella intentant forçar-la. L'agressió va parar quan es va sentir un soroll de fora l'habitació. Va ser aleshores quan el germà denunciat va sortir del llit i va marxar.

Després de declarar, els agents van ensenyar a la víctima un seguit de fotografies i ella va identificar l'agressor, sobre el qual ja hi havia una altra denúncia sobre uns fets que també s'haurien produït en unes colònies.

Grup de suport

Paral·lelament s'ha creat un grup de suport a les víctimes d'abusos sexuals als Maristes ja prescrits. Aquests van exigir ahir a la cúpula d'aquesta ordre que arribi fins al final i els demani perdó i van recriminar a la congregació que en comptes de donar prioritat als afectats opti per una «postura defensiva» per salvar el seu honor i intentar deixar impunes els casos prescrits. En un comunicat, l'associació Mans Petites va exigir un acte de «constricció conjunta, unànime i inequívoca» per part de tota la cúpula dels Maristes. «Aquest acte -de constricció- serà el principi de la sanació d'unes ferides ara obertes i que supuren», va subratllar l'escrit. «Han d'arribar al final de tots els casos i reconeixe'ls absolutament tots, hagin o no prescrit», sostenen les víctimes.