La direcció de CDC plantejarà al consell nacional, que tindrà lloc a principis de maig, celebrar una consulta interna perquè la militància decideixi si vol un nou partit o una refosa de l'actual. Després del 'Torn obert' on els militants i simpatitzants de CDC van donar la seva posició sobre diferents aspectes del partit, entre ells si s'ha de canviar el nom de la formació o mantenir-lo, la direcció planteja ara la celebració d'una consulta interna per anar encara més enllà. Es preguntarà als militants si volen un nou instrument polític, en la línia del que es va plantejar fa uns mesos, o si es refunda l'actual partit.

Així ho va anunciar el coordinador de Règim Intern, Francesc Sànchez, que va explicar que això equival a un congrés extraordinari, un «súper dissabte» que tindrà lloc al mes de maig després que ho avali el consell nacional. Es mirarà també que hi puguin participar d'alguna forma els simpatitzants.

El document de síntesi que va sortir del 'Torn obert' s'haurà de transformar en un manifest fundacional o bé de refundació, en funció del que surti en aquest referèndum intern. El mes de juny servirà per debatre aquest document, i ja serà a principis de juliol quan tingui lloc el congrés del partit, del nou o del vell però refundat. Uns quinze dies més tard s'abordarà la qüestió dels lideratges, on es donen per fetes les primàries i s'apunten com a mínim dos candidats: Jordi Turull i Germà Gordó.