04 de abril de 2016
04.04.2016

La Generalitat anuncia un augment de 10 milions per a les beques menjador

04.04.2016 | 06:30

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va anunciar ahir un increment de deu milions d'euros en la partida per a beques menjador per al curs vinent. Ho va fer a través d'una entrevista al canal 3/24, on la consellera va explicar que han revisat el criteri per concedir aquestes ajudes, i que els deu milions que es destinaran a aquest concepte, i que no depenen de l'aprovació d'uns nous pressupostos, s'afegiran als cinquanta milions que ja hi havia per cobrir aquestes beques. Ruiz calcula que se'n podran beneficiar uns 12.000 alumnes.
La consellera va dir que a la LOMCE "li queda, per sort, un recorregut ben curt" pels canvis que han suposat les últimes eleccions generals. Pel que fa a la supressió de la selectivitat que preveu la LOMCE a partir del curs 2016-2017, la consellera va assegurar que els alumnes que estan cursant Batxillerat poden estar tranquils perquè, va dir, "s'han fet les modificacions necessàries perquè no hi hagi canvi de sistema". "Per als alumnes que l'any que ve faran segon de Batxillerat, el títol el continuaran donant els instituts, i també les universitats catalanes han deixat clar que volen continuar fent les Proves d'Accés a la Universitat (PAU)", va afegir.
D'altra banda, Ruiz també es va mostrar satisfeta respecte al nivell aconseguit pels alumnes catalans perquè, va remarcar, "és bo tant en qualitat com en cohesió social". En aquest sentit, la consellera va recordar que Catalunya, durant molts anys, ha rebut "un gran increment de població en relació amb la població que hi havia, i ho ha rebut en un temps molt curt" i, per tant, s'han hagut d'escolaritzar alumnes "de països en què no havien estat escolaritzats mai i molts d'ells no parlaven el català".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema