La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha anunciat aquest diumenge un increment de deu milions d'euros en la partida per a beques menjador per al curs vinent. En una entrevista al 3/24, la consellera ha explicat que han revisat el criteri per concedir aquestes ajudes, i que els deu milions que es destinaran a aquest concepte, i que no depenen de l'aprovació d'uns nous pressupostos, s'afegiran als cinquanta milions que ja hi havia per cobrir aquestes beques. La consellera d'Ensenyament calcula que se'n podran beneficiar uns 12.000 alumnes.

La consellera ha dit que a la LOMCE "li queda, per sort, un recorregut ben curt" pels canvis que han suposat les últimes eleccions generals. Pel que fa a la supressió de la selectivitat que preveu la LOMCE a partir del curs 2016-2017, Ruiz ha assegurat que els alumnes que estant cursant Batxillerat poden estar tranquils perquè s´han fet les modificacions necessàries perquè no hi hagi canvi de sistema. "Per als alumnes que l´any que ve faran segon de Batxillerat, el títol el continuaran donant els instituts, i també les universitats catalanes han deixat clar que volen continuar fent les Proves d´Accés a la Universitat (PAU)".

Ruiz també s´ha mostrat satisfeta del nivell aconseguit pels alumnes catalans perquè és bo tant en qualitat com en cohesió social, ha dit. Creu que s'ha de tenir en compte que Catalunya, durant molts anys, ha rebut "un gran increment de població en relació amb la població que hi havia, i ho ha rebut en un temps molt curt" i per tant s'han hagut d´escolaritzar alumnes "de països en què no havien estat escolaritzats mai i molts d´ells no parlaven el català".

Segons la consellera el sistema educatiu ha fet en els deu últims anys "una gran feina d´integració, d´aprenentatge del català, de cohesió" i creu que tot això també s´ha de tenir en compte. A més, assegura que els resultats han millorat molt ja que s´estava amb un fracàs escolar del 30% i ara gairebé nou de cada deu alumnes aproven l´ESO, i hi havia un abandonament escolar del 28% i en els últims 7 anys això s´ha reduït fins al 18%, ha recordat.