03 de abril de 2016
03.04.2016

Junqueras vol que es recullin els criteris d'ERC a BCN World

Segons el vicepresident, el projecte anterior va ser un "fracàs rotund i estrepitós" perquè donava "totes les facilitats als inversors"

03.04.2016 | 06:30
El vicepresident de Catalunya i conseller d´Economia i Hisenda, Oriol Junqueras.

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, va criticar ahir que el projecte de BCN World de l'anterior Govern de CiU va ser un "fracàs rotund" i "estrepitós", ja que "era un projecte que va donar totes les facilitats als suposats inversors i després aquests van desaparèixer". En una entrevista, Junqueras va advertir que aquest cop cal que els criteris d'ERC es recullin "de forma adequada" en el disseny del macrocomplex d'oci per "evitar un nou fracàs". Preguntat sobre l'opció de compra dels terrenys, que expira al juny, el vicepresident es va mostrar "convençut" que això no suposarà cap problema perquè "tothom està interessat que surti bé", també els venedors. "L'experiència ens ensenya que quan els criteris que nosaltres proposàvem no s'han recollit, ha acabat en un fracàs rotund, per això és d'interès de tothom que els criteris que nosaltres establim siguin recollits de forma adequada per evitar un nou fracàs", va dir. El vicepresident va recordar que ERC "ja va advertir que les coses no sortirien bé" i va lamentar que en el primer projecte no se'ls va tenir en compte i va ser un "solemne fracàs". Aquest cop, "nosaltres garantirem que sigui el millor projecte possible", va assegurar.
En aquesta línia, el conseller d'Economia va insistir en què "el nostre país no es pot permetre el luxe de fer projectes que siguin un fracàs, de fer mals projectes, com és evident que era el que hi havia sobre la taula en el passat. El que farem és garantir que el projecte que hi hagi sigui bo, real, factible, sostenible i sobretot sigui un projecte que un cop establert no acabi amb la fuga dels inversors. Hi estem treballant de forma molt seriosa perquè el millor projecte és la millor notícia per als ciutadans de Catalunya i especialment per als que viuen a les comarques més properes".
Una de les propostes que fa ERC és la reducció de les àrees de joc al Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou (més conegut com a BCN World, que era el nom que li va posar Veremonte, l'inversor que finalment va abandonar la iniciativa). Junqueras no va voler concretar en què consistirà aquesta reducció. El darrer projecte que hi havia sobre la taula amb l'anterior executiu tenia tres complexos d'oci amb un casino a cadascun, a banda d'hotels i comerços. Actualment el projecte s'està revisant arran de l'acord d'investidura entre Junts pel Sí (CDC i ERC) i la CUP.
Preguntat sobre si BCN World podria patir un nou entrebanc al juny quan acabi el termini de l'opció de compra sobre els terrenys, Junqueras es va mostrar "convençut" que no hi haurà cap problema. "La voluntat de tothom és més que suficient perquè surti bé", va dir el vicepresident, que no va voler entrar en detalls sobre si s'havia parlat amb CaixaBank, propietari de les finques del costat de Port Aventura.

Marxa d'inversors a Xipre
"No hi ha cap observador mínimament objectiu que pugui donar cap credibilitat al fet que una inversió d'aquest tipus es produeixi en el Mediterrani Oriental". Així de rotund va contestar Junqueras la pregunta de si tem que Hard Rock International i Melco, dos dels inversors de BCN World, marxin a Xipre. I és que la societat integrada per aquestes dues empreses és una de les tres finalistes del concurs que s'ha obert a l'illa per construir un complex similar al que es projecta a la Costa Daurada. "A nosaltres ens agradaria molt que al Mediterrani Oriental es concretessin les millors inversions possibles però em sembla que en aquest moment malauradament és molt difícil que una inversió d'aquest tipus es concreti en aquella àrea del planeta", va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema