Les tensions internes entre sectors de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) van aflorar ahir públicament a través de les xarxes socials. Jaume Marfany, exvicepresident de l'entitat sobiranista organitzadora de les massives manifestacions de la Diada, va penjar en el seu perfil de Facebook un comentari en el qual denuncia que «la batalla per controlar políticament» l'ANC «ja fa setmanes» que ha començat.

Marfany va alertar que «el principal mal a evitar» és el fet que hi hagi sectors que volen «polititzar, en el sentit partidista del terme», l'entitat i adjunta un enllaç a una notícia sobre moviments interns perquè l'exdiputat de la CUP Antonio Baños encapçali una llista per liderar l'ANC, en lloc del seu actual president, Jordi Sánchez.

Sánchez va ser escollit l'any passat president de l'ANC en substitució de Carme Forcadell, una elecció que sectors afins a ERC i la CUP creuen que va ser encoratjada des de l'entorn de CDC.

Ara, des de l'entorn de Sánchez detecten moviments de sectors pròxims a ERC i la CUP per apartar-lo del càrrec, aprofitant que l'entitat celebrarà la seva assemblea general el pròxim 17 d'abril.

Quan ahir Marfany va difondre la seva denúncia també a través de Twitter, l'editora nord-americana Liz Castro, al capdavant de l'àrea internacional de l'ANC, li va replicar amb duresa: «Més feina i menys maniobres, per favor». «En lloc de compartir notícies ben poc contrastades, cal posar fil a l'agulla. No tinc temps per tan poc politiqueig», li va etzibar Castro acusant-lo d'haver-la pressionat perquè s'apartés de la carrera per la presidència de l'ANC:

«Tu em vas dir que no em presentés a presidenta, malgrat ser la més votada, per preservar la unitat».