L'ancià de 84 anys que dimecres va matar d'un tret el seu gendre, de 61 anys, a l'interior d'una empresa ubicada al polígon industrial de Bellpuig, pateix deliris persecutoris i assegurava que l'estaven intentant enverinar.

Així ho va explicar la seva advocada, Andrea Lombana, del Despatx Moragues de Lleida, que va concretar que per això demanarà a Fiscalia arribar a un acord per sotmetre l'ancià a un examen psiquiàtric i que sigui internat en un centre de salut mental, ja que la família tem que, a causa de la seva edat, sigui posat en llibertat després de declarar davant del jutge i torni a casa.

La lletrada va explicar que la mort de dimecres és conseqüència d'una patologia mental que l'acusat pateix des de fa temps i que s'ha agreujat els últims mesos per la mort de la seva dona i per l'afectació de la crisi a l'empresa familiar, Pretensats Gabernet, dedicada principalment a la construcció de bigues de formigó.

En aquest sentit, Lombana va assenyalar que des de fa temps la filla de l'acusat i vídua del difunt havia detectat els problemes mentals del seu pare i li va recomanar anar al metge, però aquest s'hi va negar. L'home, de la seva banda, assegura des de fa temps que hi ha un complot contra ell, que la màfia el vigila i que algú l'està intentant enverinar, segons la seva advocada, que va indicar que l'ancià, fins i tot, s'automedicava i anava sovint a Andorra amb el seu cotxe a buscar antibiòtics, ja que deia que algú li estava injectant bacteris.

Malgrat aquests deliris, l'ancià no estava incapacitat, sinó que era independent i fins i tot vivia sol al primer pis de la casa familiar que la família posseeix a Bellpuig.

La mort del seu gendre, segons l'advocada, deriva d'aquesta situació i que Dilluns de Pasqua -el passat dia 28- va sorgir un conflicte amb el seu gendre, que actualment regentava l'empresa familiar amb la seva dona, i filla del presumpte homicida, i al qual culpava del suposat boicot que estava patint.

«Assegura que el seu gendre li estava fent un boicot en les tasques de les quals encara s'encarregava a l'empresa, que eren simbòliques perquè ja estava jubilat, i que el dia de la Mona -el Dilluns de Pasqua- van enverinar uns porcs i als que van sobreviure no els donaven aigua. Tot el relat és molt inconnex, als cinc minuts de parlar amb ell ja es veu que pateix alguna patologia mental», va prosseguir l'advocada.

El problema resideix en el fet que ningú no sabia que l'ancià posseïa i portava a sobre, des de feia uns mesos, una pistola molt vella, d'uns 15 o 20 anys, i de la qual no tenia llicència d'armes. En el registre de l'habitatge familiar després dels fets, va dir als policies que tinguessin cura perquè hi havia verí per tota la casa.