Junts pel Sí (JxSí) i la CUP van nomenar ahir els representants en la ponència redactora de la proposició de llei integral de protecció social catalana, la tercera de les anomenades «lleis de desconnexió» de l'Estat. Com ja va passar amb les ponències de les dues altres lleis, la d'hisenda pública i la de transitorietat jurídica, la resta de grups parlamentaris van renunciar a participar en l'elaboració del text.

Chakir el Homrani i Natàlia Figueras, per part de JxSí, i Mireia Vehí i Albert Botran, per part de la CUP, seran els únics components de la ponència que redactarà la llei que perfilarà una futura Seguretat Social, segons van anunciar els dos grups a la sessió d'ahir de la comissió de treball del Parlament.

El passat 17 de març ja van ser nomenats els representants de la ponència de la llei d'administració tributària catalana, mentre que aquest dimecres passat JxSí i la CUP van designar els diputats que elaboraran la llei de règim jurídic català. Els serveis jurídics del Parlament van desaconsellar la via de les ponències conjuntes per elaborar aquestes tres lleis en constatar el rebuig de la resta de grups a participar-hi, però JxSí i la CUP segueixen considerant-la la via més adequada per redactar els textos i mantenen les portes obertes a la incorporació de l'oposició als treballs.