Les entitats del Tercer Sector, l'advocacia i treballadores socials alerten de la «regressió» dels drets socials bàsics, denunciant que els drets a l'habitatge, als subministraments bàsics, a l'atenció a la dependència i a uns ingressos mínims no gaudeixen del mateix grau de protecció ni garantia legal que la resta de drets fonamentals.

És per això que plantegen «blindar» aquests drets en una futura constitució catalana o espanyola, segons van apuntar en la jornada «La constitucionalització dels drets socials», celebrada ahir al Caixafòrum i organitzada per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, el Consell de l'Advocacia Catalana i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

La jornada va servir per contribuir a donar un pas més en el debat per a l'enfortiment legal dels drets socials. Les entitats van demanar no resignar-se a acceptar que un dels preus a pagar per la crisi econòmica «sigui, precisament, renunciar a una part d'allò que ens ha permès fer una mica més suportable les conseqüències de la crisi, la cobertura universal dels drets socials» per no tenir uns societat «més feble».