El jutge Antonio Recio, de la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM), es va imposar ahir com a president de l'Audiència de Barcelona a la progressista Ángeles Vivas, una de les signants del manifest de jutges catalans a favor d'una consulta independentista.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va designar Recio, magistrat de la secció primera de l'Audiència, amb el suport de deu vocals, vuit en contra i tres en blanc, en un ple en el qual sis membres de l'ala progressista van anunciar que emetran vots particulars en el qual exposaran els motius pels quals s'oposen a la designació de Recio, que substitueix en el càrrec al també conservador Pablo Llarena.

Antonio Recio Córdova va ingressar a la carrera judicial el 1990 i des de 2004 és magistrat d'una de les seccions civils de l'Audiència de Barcelona, a més de formar part de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) des de 1999.

Recio ha estat tutor de jutges en pràctiques de l'Escola Judicial, en la qual també va ser professor associat, a més d'impartir el Màster en Dret Civil Català Avançat organitzat per la Universitat de Barcelona (UB).

L'elegit president de l'Audiència de Barcelona també ha participat com a director o ponent en més de 40 activitats formatives, ha col·laborat en diverses publicacions jurídiques i ha estat membre del tribunal d'oposició lliure per a l'obtenció del títol de notari, entre març del 2015 i febrer d'aquest any.