El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, i tot el seu equip "es van implicar al cent per cent" en l'accident d'autobús ocorregut diumenge passat a Tarragona, en el qual van morir tretze alumnes d'Erasmus, "des del primer minut" que van tenir coneixement de la catàstrofe. Fonts del ministeri van destacar aquest extrem després de la denúncia del conseller de Justícia, Carles Mundó, que els ministres de Justícia, Rafael Catalá, i d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, es van desentendre de la tragèdia.

Segons les mateixes fonts, poc després de conèixer-se l'accident, el secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, va parlar directament amb la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, per preguntar-li sobre el que havia passat. En aquell instant, el secretari general d'Universitats també va marxar cap a Tortosa, on va estar reunit amb el delegat i el subdelegat del Govern per conèixer els detalls d'allò succeït, així com amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que el va informar de tots els detalls.

A més, a l'hotel on s'allotjaven els familiars de les víctimes, el secretari general d'Universitats, Federico Morán, va estar reunit amb els serveis sanitaris, que li van explicar també com havia tingut lloc el sinistre. Tota aquesta informació va ser traslladada al ministre, segons les mateixes fonts, que va estar durant tot el dia connectat amb el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, a qui va traslladar "tot el suport". Méndez de Vigo va estar a més en contacte amb el comissari europeu d'Educació, Cultura i Joventut, l'hongarès Tibor Navracsics.