Tretze persones han mort i trenta han quedat ferides de consideració en l'accident greu d'autocar a l'AP-7 a Freginals (Montsià). Al vehicle, de l'empresa Autocares Alejandro de Mollet del Vallès, hi viatjaven en total 61 persones, trentra de les quals n'han sortit il·leses. Les víctimes són tretze noies que formaven part d'un grup d'estudiants de la Universitat de Barcelona (UB), amb alguns Erasmus de diferents nacionalitats, que tornaven de les Falles de València. Són de fins a 19 nacionalitats diferents, tant de la Unió Europea com de tercers països, segons ha explicat el President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que el conductor està fora de perill i a la comissaria dels Mossos de Tortosa. "Res fa pensar que aquest accident tan greu sigui a causa del mal estat de la carretera o d'un punt negre viari", ha avançat .

De fet, el conseller d'Interior ha anat una mica més enllà i ha apuntat que el sinistre podria estar degut a un "error humà", tot i que no ha descartat un problema mecànic. "Encara no tenim les dades exactes de l'accident però sí s'ha pogut observar que l'autocar -que anava direcció Barcelona- s'ha anat aproximant cap al voral dret de l'autopista fins a fregar amb les proteccions laterals", ha avançat Jané. "Acte seguit, hi ha hagut una maniobra violenta, un cop de volant, cap a l'esquerra que ha fet que el vehicle creués l'autopista, travessés la mitjana i quedés bolcat en sentit sud, cap a València", ha continuat el conseller d'Interior. De fet, un cotxe que viatjava en sentit sud s'ha vist involucrat en aquest sinistre i ha topat amb l'autocar. Els seus dos ocupants, catalans, han resultat ferits per l'impacte i han quedat hospitalitzats.

Grup de cinc autocars amb Erasmus

"El cotxe no té res a veure amb l'origen de l'accident", ha puntualitzat Jané. L'autocar formava part d'un grup de cinc vehicles amb bàsicament estudiants del programa Erasmus Student Network (ESN) que cursen els seus estudis en universitats catalanes (principalment la UB però el conseller també ha parlat d'alumnes de la UAB). "En aquests moments no avançaré les nacionalitats de les víctimes. Són estudiants d'Erasmus que van anar de festa dissabte a València i tornaven avui diumenge", ha concretat Jané, que ha precisat que els altres quatre autocars del comboi han arribat sense problemes de bon matí a la plaça Espanya de Barcelona. "Encara no podem donar una llista definitiva de víctimes. La situació és delicada i dramàtica, primer cal atendre les persones", ha manifestat Jané.

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 17 dotacions fent tasques de salvament de les víctimes de l'interior dels vehicles implicats. L'empresa transportista ha fet arribar un altre vehicle per fer-se càrrec de les 13 persones il·leses i dur-les a un hotel de Tortosa, on han rebut atenció psicològica. Paral·lelament, la Generalitat ha habilitat un telèfon gratuït 900400012 per a informació de l'accident de l'autocar a l'AP-7. L'autopista continua tallada a Freginals en sentit sud i es fan desviaments per l'N-340 al quilòmetre 319 a l'Aldea. Només hi ha un carril obert sentit Barcelona.