El conseller d'Assumptes i Relacions Institucionals i Exteriors, Raül Romeva, va afirmar que correspon al Govern central valorar «si ha estat a l'altura de la situació» en l'accident d'autocar a Freginals i va criticar que Mariano Rajoy no hagi trucat a Carles Puigdemont. Romeva va afegir que «el que ha fet el Govern central en aquesta crisi ho ha de dir ell, és una qüestió que el mateix Govern espanyol hauria de dir si ha estat a l'altura de la situació».

En tot cas i després de destacar que «el Govern català sí que ha estat a l'altura» davant un succés que va produir 13 víctimes, Romeva va criticar que Rajoy «no s'hagi posat en contacte amb el president Puigdemont».

Romeva va recordar que el primer ministre italià, Mateo Renzi, va ser rebut pel president de la Generalitat i va obviar que en la recepció a l'aeroport de Reus va ser present la delegada del Govern de l'Estat, Llanos de Luna. Sí que va recordar, no obstant això, que el ministre d´Interior, Jorge Fernández Díaz, es va presentar diumenge al lloc de l'accident, però va puntualitzar que «des d'aleshores, no hi ha hagut cap novetat», encara que «en les últimes hores no hem sabut res més».

«Hem fet el que havíem de fer i hem donat exemple en la gestió d'una crisi», va insistir el conseller Romeva en al·lusió a l´Executiu, abans de confirmar que ell personalment es va posar en contacte amb «tots els cònsols i ambaixades» de les diferents nacionalitats dels morts i ferits. efe/Ddg barcelona