22 de març de 2016
22.03.2016

El pare d'una de les noies: «No s'hauria d'haver traslladat els joves de matinada»

Els estudiants d'intercanvi que viatjaven en els altres quatre autocars de tornada a Barcelona es mostren commocionats per la situació

22.03.2016 | 06:30
El pare d'una de les noies: «No s'hauria d'haver traslladat els joves de matinada»

El pare de Serena, víctima mortal de l'accident de Freginals, va criticar durament que hagi mort tanta gent jove i considera que el seu transport des de València no es va fer amb la seguretat necessària. Sobretot va lamentar que el viatge es fes de matinada. «Calia evitar riscos», va insistir. «Era massa tard per conduir amb gent jove. Un país com aquest no hauria d'haver transportat aquests joves sense la seguretat adequada, a les 4 del matí, des de València. No tenia sentit, segons la nostra opinió», van dir el pare i també un noi jove que l'acompanyava.
La seva filla, Serena, de 22 anys, de Torí, Itàlia, estudiant de 4t de farmàcia, és una de les joves que perdia la vida dissabte a l'accident, i el seu pare va lamentar que no se'ls confirmés la seva mort fins passades 24 hores.
El pare va confessar que va ser molt difícil admetre la mort de la seva filla i va explicar que la mare no ha pogut viatjar fins a Espanya perquè està totalment destrossada. «Ens volem treure la vida, la nostra vida no té sentit sense la nostra filla», va sentenciar. L'home va apuntar que li va ser difícil reconèixer la seva filla, a la qual hauria identificat a través d'una foto.
«Jo vaig enviar-la tranquil a estudiar en aquest país amic i me l'emporto a casa morta. Era una noia meravellosa», va dir amb llàgrimes als ulls. «La meva filla quedarà al nostre cor però cuideu dels joves perquè coses així no passin mai més», va afegir.

Els erasmus mostren el seu dol
Un erasmus del viatge a València també va expressar la seva tristesa. «Tothom està commocionat en aquests moments; tots som estudiants internacionals que estem a Barcelona durant un any», va assenyalar Roger, un estudiant d'intercanvi londinenc que va viatjar en l'expedició de València però en un altre autocar que el que es va accidentar a Freginals.
Roger va expressar que és una notícia «molt trista que tretze estudiants que van anar a passar un gran dia no tornessin a casa». També va explicar que coneixia algun estudiant de l'autocar que es va accidentar aquest diumenge a la matinada i que creu que estan bé, tot i que encara estan intentant trobar informació de les víctimes i els ferits. «Qui sap quant fa que no havien vist les seves famílies, els seus pares, els seus tiets i no els tornaran a veure mai més. És molt trist», va dir Roger, que havia afirmat: «Els meus pensaments i oracions estan amb les famílies dels qui han mort».
Una estudiant de màster polonesa, l'Àgata, es va apropar a l'espai de dol de la Universitat de Barcelona per mostrar la seva tristesa i solidaritat: «Em fa molta pena i dono suport a les famílies i els coneguts». Una companya també polonesa d'aquesta estudiant té dues amigues italianes que viatjaven amb l'autocar accidentat; les dues es troben hospitalitzades, una en estat crític.
En una conversa al costat dels llibres de condol i de les ofrenes florals al vestíbul de la UB, Hans, que viatjava a l'autocar accidentat, va agrair a Puigdemont el suport que estan rebent per part de les institucions i de la universitat perquè s'han sentit «molt acompanyats» i, també, molt ben tractats a l'hospital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema