Els eurodiputats Ramon Tremosa (CDC), Francesc Gambús (UDC), Javi López (PSC) i Teresa Giménez Barbat (UPyD) són dins del Parlament Europeu per motius de seguretat arran dels atemptats que han colpejat aquest dimarts Brussel·les. "Se´ns demana que romanguem dins fins a nou avís", ha explicat Ramon Tremosa. Gambús ha indicat que la recomanació és la mateixa que s´aplica a tots els ciutadans, que es quedin "al lloc on estaven en el moment dels atemptats fins que les forces de seguretat hagin pogut fer la seva feina". "Intentem que el moment colpidor que vivim no ens afecti com voldrien els terroristes", ha demanat Javi López. Giménez Barbat ha lamentat l´atac contra "els valors que simbolitza la UE".

L´eurodiputat convergent Ramon Tremosa ha explicat que s´han quedat dins de l´Eurocambra per recomanació directa del seu president, Martin Schulz, que ha suspès totes les activitats previstes a l´edifici per avui i demà. "És un edifici de seguretat reforçada, així que espero que abans de la nit podrem tornar a l´hotel o al lloc de residència", ha dit Tremosa. Segons ell, el viatge, però, l´hauran de fer segurament a peu perquè "tota la xarxa de transports està aturada".

Tremosa ha recordat que l´Eurocambra ja ha reforçat darrerament les mesures de seguretat i els controls d´accés, però que "Europa s´ha de preparar per atacs kamikazes a camp obert". L´eurodiputat convergent ha dit que caldrà "pensar amb calma i sense precipitació" com revisar les mesures de seguretat, especialment en llocs previs als controls en aeroports o estacions de metro.

L´eurodiputat del PSC, Javi López, ha recordat que els atemptats han colpejat indrets que els parlamentaris utilitzen "normalment, com l´aeroport o la parada de metro del barri europeu". López ha demanat "la unitat dels demòcrates" perquè "la tolerància i els valors europeus ens fan forts". L´eurodiputat del PSC ha dit que ara és el moment de pensar i donar suport a les víctimes, i ha recordat que molts dels refugiats que ara arriben a Europa "fugen de la violència que avui ha colpejat durament" Brussel·les.

L´eurodiputat d´Unió, Francesc Gambús, que també segueix al seu despatx al Parlament Europeu ha explicat que el sistema per entrar ara mateix a l´edifici és "molt més exhaustiu". Gambús ha avisat que la UE "no es pot permetre el luxe de reaccionar en calent" als atemptats perquè es podrien prendre "decisions precipitades". El democratacristià ha indicat que l´atac, que tot apunta que ha estat obra d´Estat Islàmic, "s´ha de separar" d´altres situacions com la gestió europea de la crisi dels refugiats.

L´eurodiputada del grup ALDE Teresa Giménez Barbat ha assegurat en un comunicat que els atacs "tenen com a objectiu no només atemptar contra les persones, sinó alterar la convivència, reduir les llibertats i posar en qüestió els valors que simbolitza la UE". Segons Giménez Barbat, "qualsevol resposta que fos interpretada com un símptoma de debilitat perjudicaria als ciutadans de la UE i als del conjunt del món".