El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, ha aterrat aquesta tarda a l'aeroport de Reus i es desplaçarà a Tortosa en el que és una visita privada per la seva relació personal amb la família d'una de les víctimes de l'accident d'autocar a Freginals, han confirmat a l'ACN fonts del Govern, que han insistit que no es tracta de cap viatge oficial. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'ha rebut al peu de l'avió per saludar-lo i l'acompanyarà en part de la seva visita. També ho faran en altres moments el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i el titular de Salut, Toni Comín. Set de les tretze víctimes mortals de l'accident, totes entres 19 i 25 anys, eren d'origen italià, dues d'Alemanya i, la resta, de Romania, França, Àustria i Uzbekistan.

El mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha penjat al seu compte de Twitter un parell de fotos de la seva trobada a l'aeroport de Reus i ha apuntat que Renzi "ha vingut a fer costat a les víctimes i als familiars de les noies italianes mortes a Freginals".

Els dos mandataris visitaran junts el centre de comandament instal·lat a Tortosa, així com diversos hospitals on estan ingressats els ferits per interessar-se per la seva evolució.