La jutgessa del jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha pres declaració aquest diumenge a 23 de les víctimes de l'accident de Freginals, en el qual han mort 13 joves. Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la magistrada ha ofert als afectats formar part del procediment com a perjudicats. Durant aquest diumenge s'han fet les autòpsies dels 13 cadàvers però encara s'han de completar les seves identificacions. Les tasques d'aixecament dels cossos s'han acabat a dos quarts de dues de la tarda. La comissió judicial ha estat integrada per la jutgessa, el fiscal, la Lletrada de l'Administració de Justícia i diversos forenses.

Per l´envergadura de l´accident, s´ha activat el Protocol Judicial de Grans Catàstrofes, que posa a disposició del jutge encarregat de la investigació tots els recursos del seu partit judicial i dels partits més immediats amb independència de quin jutjat estiguin adscrits.

Precisament, en compliment d´aquest protocol, s´ha constituït aquesta tarda una comissió judicial amb diversos lletrats de l´administració judicial i funcionaris de diferents jutjats de Tortosa per a prendre declaració a les víctimes i oferir-los formar part del procediment com a perjudicades.