Transports Metropolitans de Barcelona han posat en marxa el nou portal de transperència on finalment s'han fet públics els salaris dels directius del consell d'administració, un dels punts claus que ha encallat les negociacions entre els sindicats i l'empresa pública i que va provocar una vaga de metro durant la setmana del Mobile World Congres (MWC).

Els sindicats ja habien donat a conèixer algunes informacions i ara es confirma que alguns dels directius de TMB cobren un sou global màxim a l'any de 146.532 euros, sense especificar si són bruts o nets ni els noms que cobren aquests salaris.

Aquestes dades apareixen en un apartat que la companyia dedica al marc retributiu del personal fora del conveni, integrat per un 7,5% d'empleats, com el personal directiu, prefectures i tècnics. La seva estructura està basada en un sistema de classificació de llocs de treball, que actualment estableix cinc grups professionals, tal com informa TMB. També diferencia les mitjanes salarials d'aquests grups entre les dues empreses: Autobusos de Barcelona (TB) i Ferrocarril Metropolità de Barcelona (Metre).