L'arribada d'un anticicló a la Península deixarà un cap de setmana molt estable amb un cel clar i temperatures en ascens especialment al sud i est peninsular on els termòmetres oscil·laran entre els 17/20 graus.

Les temperatures, més suaus pel dia, i l'absència de vent donaran lloc a uns dies molt afables i tranquils a la Península encara que l'ascens tèrmic més important s'espera per a mitjans de la setmana que ve, ha avançat a EFE, Modest Sánchez, portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Avui encara persisteix la inestabilitat amb algunes nevades a l'entorn del Cantàbric, Astúries, País Basc, Navarra, Castella i Lleó i Pirineus que aniran remetent segons avanci el dia fins a arribar a aquesta tarda quan ja no precipitarà en cap punt d'Espanya.

Diumenge serà també un dia assolellat encara que en l'en l'àrea de Llevant i a les Balears es preveu un augment de la inestabilitat i ratxes de vent fort.

Pel que fa a les temperatures, el meteoròleg ha destacat que avui les diürnes ascendiran a les Illes Balears i a la meitat oriental de la Península amb gelades en zones de muntanya, més intenses al Pirineu i més febles a l'interior de la meitat nord i serres del sud-est.

Els termòmetres registraran 18 graus a Almeria, Barcelona, ??Castelló, Còrdova, Huelva, Màlaga, Múrcia, Sevilla i València i només a les províncies de Tarragona i el temps a Girona s'espera que la màxima arribi als 19 graus.