El president català, Carles Puigdemont, va confessar ahir sentir-se vinculat al moviment estudiantil antifranquista de «la Caputxinada» i va remarcar que la història demostra que «no hi ha repressió, violència física, verbal, jurídica o política que pugui evitar el desig de la majoria».

Puigdemont i el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, van presidir l'acte commemoratiu del 50è aniversari de l'assemblea constituent del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la UB, que es va celebrar en plena dictadura en una sala annexa al convent dels Caputxins de Sarrià i que va passar a la història amb el nom de «la Caputxinada».

En l'acte, el rector va signar una resolució que revoca totes les sancions acadèmiques als estudiants i professors que van constituir el Sindicat i les imposades també a d'altres alumnes i acadèmics en el període preconstitucional per motius polítics.

Puigdemont va destacar que «la Caputxinada» representa «la manera catalana» de defensar la democràcia, és a dir, a través d'«assemblea, diàleg i pau».