12 de març de 2016
12.03.2016

El ministre, sobre la Conselleria d'Exteriors: «dir-li llet o substància lactosa és el mateix»

12.03.2016 | 06:30

José Manuel García-Margallo, va comentar, en l'entrevista a TVE, el canvi de nom de la conselleria d'Exteriors per part de la Generalitat per esquivar la suspensió del Tribunal Constitucional, i les manifestacions del conseller d'Exteriors, Raül Romeva, sobre la seva voluntat de crear una estructura d'Estat.
«Dir-ne del líquid que és en una ampolla llet o substància lactosa no em sembla que canviï les coses», va dir, perquè «el problema no és el nom, sinó la cosa», va dir Margallo. Va fer referència també al «repertori de declaracions i les actuacions que ha fet el senyor Romeva».

Mantenir la suspensió
En aquest sentit, el Govern espanyol aportarà documentació i arguments a l'incident d'execució de sentència que ja té plantejat al Tribunal Constitucional (TC) contra el decret de creació de la Conselleria d'Exteriors, segons va apuntar ahir la vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
La vicepresidenta va recordar que la impugnació per part de l'executiu espanyol contra la creació de la conselleria de Raül Romeva ja va suposar la suspensió cautelar d'algunes de les funcions del departament.
Ara «s'estan fent al·legacions» i «el que es farà és mantenir aquesta petició de suspensió».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook