L'Ajuntament de Barcelona crearà aquest estiu com a prova pilot un espai de platja per a gossos a la platja de Llevant de la ciutat, que tindrà 1.200 metres quadrats i podrà ser usada pels gossos en plena temporada de bany, quan està prohibida la presència d'aquests animals a les altres platges.

Així ho va anunciar ahir la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, en una roda de premsa en la qual va anunciar que es crearan nous espais a cada districte de la ciutat que tindran més de 700 metres quadrats per poder deixar anar els gossos en aquests recintes.

A més, cada barri també tindrà, com a mínim, una zona d'ús compartit amb franges horàries en les quals els gossos podran anar solts, excepte els de races perilloses. L'Ajuntament ha anunciat que ha començat a desplegar l'ordenança d'animals sobre la conducció de gossos a l'espai públic i els tràmits administratius per obtenir el carnet de Tinença Cívica Responsable, que s'aprovarà per un decret d'alcaldia. L'ordenança, que es va aprovar al juliol del 2014, pretén fer de Barcelona «un model de ciutat amiga dels animals», va explicar Sanz. L'ordenança estableix, entre d'altres mesures, que els animals no poden estar lligats més de dues hores -una en cas de cadells- i que no es poden deixar gossos sols als domicilis més de dotze hores.