10 de març de 2016
10.03.2016

Les víctimes d'abusos als Maristes demanen al Papa que investigui

10.03.2016 | 06:30

El pare que va destapar els abusos sexuals comesos als Maristes de Sants-les Corts de Barcelona pel pederasta confés Joaquim Benítez va enviar una carta al papa Francesc en què li demana que creï una comissió d'investigació, impulsi una condemna pública i que aquest orde religiós es disculpi.
En la carta, a la qual va tenir accés Efe, Manuel B. relata al Papa els abusos soferts pel seu fill i denuncia l'«opacitat, reserva, mitges veritats o fins i tot mentides» amb les quals ha actuat la direcció del centre dels Maristes de Sants-les Corts davant l'allau de casos que han començat a sortir a la llum després que el seu fill denunciés a Benítez davant els Mossos d'Esquadra.
La policia va rebre en les últimes setmanes una trentena de denúncies per abusos sexuals comesos suposadament per almenys vuit professors i monitors dels Maristes, cosa que de moment s'ha traduït en tres causes judicials obertes contra el propi Joaquim Benítez, un sotsdirector que ha estat apartat del centre de Sants-les Corts i un monitor que va ser detingut al desembre. «La societat demana respostes de la seva Santedat i crec que hi ha d'haver una resposta contundent», diu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook