El president de CDC i expresident de la Generalitat, Artur Mas, creu que encara no hi ha "suficients" catalans que donin suport a la independència i que s'hauria de traspassar la barrera del 50% de vots a favor de l'Estat Català. El president de CDC, a més, ha fet una crida als ciutadans perquè donin suport a l'exconseller de la Presidència de la Generalitat i diputat al Congrés, Francesc Homs, demà quan vagi a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la consulta del 9-N.

Per l'expresident de la Generalitat, "no som prou, ha d'haver-hi més gent (independentista)". Artur Mas va reivindicar que CDC s'hagi convertit els últims anys en un partit independentista: "El partit que més ha trencat els motllos de fer sempre el mateix, no hem seguit apostant per una autonomia supeditada als equilibris de l'Estat", va dir el dirigent nacionalista."Si volem que això arribi a bon port, trencant el gel que faci falta, cal que en algun moment hi hagi més d'un 50% de persones que vagin a les urnes i diguin que estan a favor de l'Estat propi", va insistir Artur Mas. "Hi hem estat molt a prop, ens vam quedar al 48%, vam ser més que els que van dir que no", va assegurar respecte a les eleccions del 27-S i referint-se a un dels objetius que ha de tenir CDC. "Cal fer un esforç addicional; si no som més, sempre ens quedarem a unes quantes milles del port d'arribada, va dir metafòricament sobre el futur polític del país.

L'expresident català va fer aquestes declaracions en un acte organitzat per la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), organització juvenil del partit que ha demanat una renovació de CDC per fer-la més participativa i transparent i on Artur Mas va parlar, en primer lloc, de superar aquest 50% a favor de l'Estat català com un dels tres objectius principals que s'han de tenir.

Una altra de les qüestions sobre les quals es va pronunciar el president de CDC i expresident de la Generalitat va ser la compareixença demà de l'exconseller de la Presidència de la Generalitat i actual diputat al Congrés, Francesc Homs, que ha d'acudir demà a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la consulta del 9-N.

"Aquest dilluns, una altra persona de CDC, que ha estat un alt càrrec, serà citada a declarar davant el TSJC i us demano que hi aneu, perquè ser allà donant suport a les persones que se l'han jugat per tots és una prova de la qualitat democràtica d'aquest país", va dir Mas.

Mas va reivindicat el seu partit per ser "l'únic" que té causes obertes davant la justícia pel que ell considera "defensar la democràcia", en referència a la causa per al consulta sobiranista del 9-N.

Defensar la democràcia

"Hi ha molts partits que tenen processos judicials oberts, també el nostre, però partits que tinguin causes obertes fins i tot per casos que no tenen res a veure amb irregularitats, sinó per defensar la democràcia, l'únic és CDC", va ressaltar Mas.

El dirigent de CDC va dir que l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'exvicepresidenta, Joana Ortega, Francesc Homs o ell mateix són "gent que s'estava mobilitzant", i va afegir que "els que més se l'han jugat són els membres d'aquesta formació política que ara hem de repensar tots", en referència al seu partit.

Francesc Homs, que era conseller de Presidència durant l'organització del 9-N, està citat demà per declarar en el cas de l'organització de la consulta alternativa del 9-N, que el Govern d'Artur Mas va mantenir malgrat la suspensió que havia declarat el Tribunal Constitucional (TC).

L'actual portaveu de Democràcia i Llibertat (DL) al Congrés declararà voluntàriament, assistit per un advocat, encara que sense la condició formal d'investigat, ja que, en ser diputat a la Cambra Baixa, és aforat davant el Tribunal Suprem (TS) i aquest és l'únic òrgan que pot enjudiciar-lo.

El diputat Francesc Homs es convertirà en el quart membre de l'anterior Govern català que declara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després que ho fessin Mas, Ortega i Rigau, per als quasl també es van organitzar concentracions impulsades per les entitats sobiranistes, cosa que tornarà a passar demà dilluns.