"Quan cauen i segueixen a terra. Quan els miren apagats. T´imagines quan eren nens petits. No hauríem lluitat. Hauríem jugat, però l´educació que van rebre i el poder els ha corromput. Ells escullen qui ser. Malgasten les seves vides per un dictador que no donaria ni un cèntim pels seus caps". Aquesta és la cita que escull la periodista figuerenca Anna Teixidor per a la introducció del llibre Combatents en nom d´Al·là (Ara Llibres), fruit del treball d´investigació com a reportera de TV3. Ho diu en Tarek, des de Latakia, una regió costanera de l´oest de Síria. Aquesta és una de les quatre persones, estretament lligades amb les organitzacions gihadistes, que relaten la seva aventura del camí que fan de Catalunya a la Gihad.

"A través dels relats dels testimonis, intento mostrar les sofisticades eines de captació de les xarxes gihadistes i el procés de radicalització que experimenten aquells que s´hi senten atrets", explica Teixidor, la qual fa dos anys que està treballant amb temes de gihadisme. "Aquest llibre és fruit de la recerca intensiva encara que no és gens acadèmic i va més enllà del que he pogut fer per la tele.

Es tracta del relat de quatre persones estretament vinculades amb les organitzacions gihadistes", explica l´autora. Des d´aquest dilluns 29 de febrer, el llibre ja es pot comprar a les llibreries i el presentaran a l´auditori dels Caputxins de Figueres el dissabte 19 de març.