El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut que la militància socialista respondrà un 'sí' "rotund i clar" a la pregunta que la direcció els planteja en consulta interna, després d'assolir un acord amb C's de cara la possible investidura. També està convençut que "la propera setmana hi haurà forces polítiques del canvi que donin suport al Congrés a aquest acord", de fet ha fet una crida que sigui així, en al·lusió a Podemos. Així ho ha dit després de votar a l'agrupació socialista de Pozuelo de Alarcón (Madrid). Sánchez, que ha animat la militància a participar en un procés "històric" i a fer-ho "amb orgull", ha recordat que l'acord amb la formació d'Albert Rivera és "oberta" a altres formacions i "perfectament progressista i assumible" per forces d'esquerres.

"És un dia feliç pel PSOE, perquè donant veu a la militància donem veu a la democràcia", ha assegurat Sánchez en una atenció als mitjans després de participar a la consulta interna no vinculant en què els socialistes avaluen el pacte que va assolir la direcció amb la formació d'Albert Rivera.

Ha animat les bases a participar en un procés "històric" i a fer-ho "amb l'orgull" de saber que el projecte és "coherent" amb els valors del PSOE. De fet, s'ha mostrat convençut que la militància donarà el seu 'sí' a "aquest acord per a un govern progressista i reformista" i que també tindrà el suport la setmana vinent "de forces del canvi". "Per tant espero un 'sí' rotund i clar de la militància i commino que a la resta de forces del canvi que donin suport al canvi la propera setmana en el discurs i debat d'investidura que el PSOE liderarà".

En concret, la pregunta que es vota és: 'El PSOE ha arribat i proposat acords amb diferents forces polítiques per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern. Dónes suport a aquests acords per conformar un govern progressista i reformista?'.

Sánchez, que no ha volgut fixar cap dada percentual de participació, ha assegurat que l'acord és "obert" a totes les formacions i que sobretot és "perfectament progressista i assumible per totes les forces d'esquerra", ha dit reivindicant el perfil d'esquerres del PSOE.

El màxim dirigent socialista ha atribuït al caràcter "democràtic" de l'organització les veus que no hi són favorables. I ha demanat anar "pas a pas": primer la consulta i després encarar la reunió del comitè federal del PSOE.