El conseller d'Interior, Jordi Jané, va avançar ahir que es podran produir talls a la xarxa viària catalana per evitar el bloqueig de vehicles degut al temporal de neu previst a diverses comarques catalanes. El Pla Neucat està activat en fase d'alerta i la nevada pot afectar cotes baixes. A les comarques gironines, les nevades s'esperen sobretot a la Cerdanya, el Ripollès i als punts més alts de la Garrotxa.

El govern català ha fet una crida a seguir les recomanacions i avisos dels serveis d'emergències, a evitar desplaçaments tret que siguin imprescindibles i a dur cadenes al cotxe per si cal utilitzar-les. 'Cal màxima precaució, màxima prudència i tota l'atenció, a l'espera de veure si es confirmen les previsions que estan anunciades', ha afirmat Jané. El conseller ha avisat que, a l'espera de com es desenvolupi l'episodi de neu i fred previst, pot haver-hi afectació a la xarxa viària. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra podrien restringir la circulació en alguns trams de carretera 'on normalment no hi neva', per evitar que els vehicles 'es trobin enmig de la nevada', ha detallat.

Aquest dissabte a les 9 del matí el Departament d'Interior acollirà una reunió de coordinació amb els responsables dels diferents cossos policials, Protecció Civil, Servei Català de Trànsit, SEM i Bombers, entre d'altres, 'per avaluar exactament com ha anat la nit i quines són les prediccions per les properes hores'.

El conseller ha indicat que hi ha 'prediccions severes' de cara al matí i migdia de dissabte, i ha garantit que tots els plans estan definits en previsió de possibles incidències, especialment a nivell de circulació. 'Pot nevar, i pot nevar molt', ha insistit el conseller, alhora que ha recordat que la nevada es preveu 'més severa' al Pirineu i al Prepirineu.