L'èxit de l'última edició del Mobile World Congress (MWC) va servir a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per evitar que en el ple d'ahir l'oposició reprovés formalment la gestió de l'equip de govern de BComú de la vaga de Metro.

En una iniciativa que Colau va situar en un marc d'«esperit constructiu», l'alcaldessa va aconseguir que el ple demani al govern municipal que reprengui les negociacions per acordar un conveni col·lectiu, com més aviat millor, i evitar en el futur «situacions que perjudiquin els usuaris del Metro».

El ple d'ahir va estar marcat per la celebració aquesta setmana de l'MWC i les dificultats de mobilitat que van provocar a la ciutat les jornades alternes de vaga a Metro i Autobús (en aquest cas parcials), que han afectat més d'1,5 milions d'usuaris.

Proposició d'urgència

CiU va transaccionar una proposició d'urgència en la qual ha passat de criticar la «mala gestió del govern municipal, i de l'alcaldessa en particular», en aquest conflicte, a demanar «al govern que reprengui les negociacions per acordar un conveni col·lectiu com més aviat millor».