L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol que els futurs hotels, pensions, hostals i albergs de la ciutat estiguin en la perifèria, no substitueixin habitatges i s'ubi?quin en carrers amples i que al centre de la capital catalana en decreixi el nombre.

Colau també vol «congelar» els apartaments turístics fins que la Generalitat aprovi una nova regulació que doti els ajuntaments de més eines per controlar-los i canviar les condicions per a la concessió de llicències.

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, i el regidor de Turisme, Agustí Colom, van presentar ahir l'esbós del que haurà de ser el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT), que el govern municipal vol aprovar definitivament a final de juny.

El govern municipal celebrarà demà la tercera trobada amb els agents implicats en l'elaboració del PEUAT en què té previst presentar aquest projecte, sotmetre la proposta a debat en una jornada oberta a la ciutadania i aprovar-la el dia 10 de març en comissió de govern.

Mentre no s'aprovi el PEUAT, el govern de Barcelona en Comú mantindrà la moratòria vigent des de juliol passat per la qual no atorga llicències d'allotjaments turístics de cap tipus a tota la ciutat. La proposta en la qual treballa l'equip de govern distingeix dos grans blocs de tipologia d'allotjaments turístics, Habitatges d'Ús Turístic (HUT) i Hotels, pensions, hostals i albergs, i els dóna un tracte diferenciat.