El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, preveu que les redaccions d'informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio es fusionin a partir del segon semestre de l'any 2017. Duart va afirmar que aquest «procés de confluència» ja va començat a les delegacions exteriors i territorials i està «a mitges» a la delegació de Madrid, com a resposta a la pregunta del diputat de Junts pel Sí Sergi Sabrià en la primera comissió de control de l'actuació de la CCMA al Parlament d'aquesta legislatura. El president de la CCMA va explicar que s'està elaborant «un estudi tècnic» per saber «com ha de ser el nou espai» que se situarà a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), on estan les instal·lacions de la televisió pública catalana.

Així, Duart preveu que les obres començaran el 2016 i continuaran fins al segon trimestre de 2017, moment en el qual començarà el procés de confluència, que, ha afirmat, serà «gradual i progressiu».

Això no obstant, Duart va afirmar que les inversions que requerirà aquest nou espai necessitaran l'«autorització prèvia» del govern català, ja que la situació de pròrroga pressupostària de les finances de la Generalitat impossibilita que la corporació faci noves inversions.

«El Parlament decideix»

«El Parlament és qui decideix el que la corporació pot gastar», va afirmar Duart, que va remarcar que, malgrat la «difícil situació», la CCMA està «estabilitzada pressupostàriament» i va obtenir «bons resultats» ja que TV3 és líder d'audiència a Catalunya des de fa 6 anys.

De la seva banda, el grup de Ciutadans es va queixar de la comparació que un col·laborador del programa Els Matins, el dibuixant Fer, va fer entre el dictador José Antonio Primo de Rivera i el president del seu partit, Albert Rivera, a qui Fer va qualificar de «neofalangista»: «No es pot permetre en un mitjà públic», va declarar el diputat Fernando de Páramo.

El director de TV3 va expressar el seu desacord amb aquesta comparació, però va afirmar que «no se sent responsable» de les opinions dels col·laboradors de la cadena i va afegir que el comportament de la conductora, Lídia Heredia, va ser «correcte», al seu parer.