L'exalcalde de Santa Fe del Penedès Marcel Surià haurà d'entrar finalment el 29 de febrer a la presó de Can Brians per signar informes de residència a immigrants il·legals després d'haver-se-li denegat l'indult, segons fonts municipals. Encara que la carta de negació de l'indult que va demanar fa uns mesos està segellada en data de 17 de desembre del 2015, Marcel Surià va conèixer la mala notícia fa poques setmanes per canals extraoficials, ja que no ha rebut la notificació fins dilluns passat, 15 dies abans del seu ingrés.

El 2014, Marcel Surià va ser condemnat a dos anys de presó per «falsejar» documents oficials, havia de pagar una multa de 12 euros al dia durant sis mesos i també se l'inhabilitava durant dos anys per exercir qualsevol càrrec públic. En aquell moment, Surià en teoria es deslliurava de la presó perquè no tenia antecedents penals i va acceptar la pena malgrat no estar-hi d'acord. Però, el 2015, el fiscal va impugnar davant el Tribunal Suprem la pena per un càlcul erroni i llavors se li va imposar una condemna de dos anys i tres mesos, que, en sobrepassar els dos anys, sí que comportava l'ingrés a la presó.

Marcel Surià va deixar l'alcaldia de Santa Fe el 2009 per tot aquest assumpte, sempre va afirmar que havia actuat de bona fe i per «raons humanitàries». En la sentència no es va trobar cap implicació de Surià en una xarxa organitzada ni tampoc proves que l'exalcalde hagués cobrat alguna vegada per signar els informes de residència.